Nastavljamo sa selekcijom marketinških i PR članaka koje smo čitali ovog tjedna i za koje smatramo da nikome nisu gubitak vremena. Pročitajte i zapitajte se što možete primijeniti.

Why I hate funnels.

Ovaj članak nije nov. Dapače, iz 2013. je. Ali percepcija marketinških i prodajnih funnela kao najrelevantnijih pokazatelja uspješnosti marketinške strategije se nije promijenila, što čini članak i dalje aktualnim. CEO Mailchimpa Ben Chestnut čiji je servis vrlo popularan korak u newsletter kampanjama koje su često osnova funnela objašnjava što on vidi kao ljudskiju stranu marketinga.

Zašto je članak na listi: Povremeno je potreban podsjetnik da univerzalno prihvaćene prakse nisu nužno i najbolje.

How to Create a Scalable Client Experience Process

Laura Petrollino, osim operativne direktorice Arment Dietricha, je i veliki ljubitelj pasa. Na primjeru hotela za pse koji je odabrala, pokazuje kako oni u mnoštvu konkurencije zadržavaju njezinu vjernost. I vjernost njenog psa.

Zašto je članak na listi: Osim što u članku možete vidjeti slike preslatkog dlakavca, vidjeti ćete i važnost detalja u poslovanju koji vode uspjehu.

Retail CMOs Anticipate a Cheerful Holiday Season—But the Pressure Is On Retailers to Adopt Cross-Channel Savvy

Približavamo se blagdanima, najprometnijem dijelu godine u maloprodaji. Bulldog reporter iznosi ovogodišnja očekivanja i prakse za postizanje što većeg uspjeha.

Zašto je članak na listi: Iako se situacija znatno popravlja, u regiji još nije došlo do punog korištenja potencijala prodaje kroz više kanala. Iznesene brojke možda vas potaknu na daljnja ulaganja u tom smjeru.

5 Ways the 2016 Elections Have Changed the Future of Measurement

Donald Trump je pobijedio na predsjedničkim izborima unatoč svim anketama koje su pokazivale suprotno. Katie Paine, poznata i kao kraljica PR mjerenja, govori što to znači za budućnost oslanjanja na podatke.

Zašto je članak na listi: Podaci ne lažu. Samo ih je potrebno znati i interpretirati i prikupiti.

Message To P.R. People: Stop ‘Reaching Out’ To Me, OK?

Objave za medije nikad ne trebaju biti pisane po špranci. Iz perspektive novinara možemo vidjeti što on vidi u objavama tog tipa i zašto ih PR-ovci nikada neće vidjeti objavljene.

Zašto je članak na listi: U moru obaveza, prilikom pisanja se lako prepustiti ustaljenim šprancama i frazama kako bi se skratilo vrijeme pisanja objave. Zanemarujemo kako se time automatski smanjuje vjerojatnost da ćemo biti objavljeni, a humorističan stil pisanja ovog članka je najbolji podsjetnik zašto se trud isplati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like