Internet je pun članaka o digitalnom marketingu i PR-u. U izobilju, teško je izabrati najbolje, ali izdvajamo par članaka koji su nas razveselili tokom prošlog tjedna. Slažete li se sa selekcijom i što biste htjeli vidjeti objavljeno sljedeći tjedan?

Službeno otvaramo knjižni klub.

digital transformation

Prošle su 23 godine od prvog bannera (da, prvi se pojavio 1993!), a još se uvijek raspravlja je li digitalno oglašavanje nova revolucija ili ipak samo još jedan marketinški kanal koji treba biti integriran s drugima. Tom Fishbourne iz Marketoonista misli da bismo ga trebali tretirati kao ovo drugo.

Zašto je članak na listi:  Dobar podsjetnik da su stvari u digitalnom marketingu zapravo jednostavnije nego što ih doživljavamo.

3 obnoxious mistakes that make reporters crazy

PR profesionalci i novinari često znaju ulaziti u nesporazume. PRovci novinarima zamjeraju ignoriranje, dok se novinari pitaju zašto su nepismena, nejasna i s njima nepovezana priopćenja uopće došla do njih. U ovom članku provjerite novinarsku stranu priče i izbjegavajte top 3 pogreške pogreške.

Zašto je članak na listi: Surađujemo s puno novinara i većinom od njih dobivamo pritužbe slične ovima koje su nabrojane. Svi profesionalci se trebaju povremeno prisjetiti druge strane priče.

Five Lessons in Counterpunching with Words from Warren Buffett

Donald Trump uspješno iznenađuje svojim javnim istupima. Jedan od njih odnosio se na plaćanje poreza koje uspješno izbjegava, u kojem se pozvao na Warrena Buffeta rekavši da Buffet radi to isto. Warren Buffet to je uspješno negirao pismom punim brojki o vlastitim poreznim podatcima. U blogu se analizira Buffetova komunikacija. Otvoreno pismo poslano je kao odgovor na Trumpove netočne tvrdnje i postalo primjer uspješne komunikacije.

Zašto je članak na listi: Osim što su predsjednički izbori u Americi u punom zamahu s komunikacijom na društvenim mrežama, iz njih se može dosta naučiti i o tradicionalnim tipovima komunikacije. Analiza Buffetovog otvorenog pisma može pomoći u pisanju svakog budućeg demantija.

A troubling trend that could impact every media spokeperson

Izdavači i autori se oduvijek teško usuglasuju oko honorara. Jedan od posljednjih trendova je i plaćanje autora po učinku. Koliko ovaj pristup vodi do senzacionalističkog pisanja članaka i je li moguće održati kvalitetu u doba kad konkurencija ima clickbait naslove?

Zašto je članak na listi: Zbog nativnog oglašavanje, bitno je pratiti trendove u novinarstvu i izdavaštvu koji mogu ugroziti njegovu isplativost. Honoriranje autora zavisno od klikabilnosti članka svakako spada u tu kategoriju.

Katarina Pribičević: magija podataka

U posljednje vrijeme podaci, data-science, odlučivanje na temelju podataka ili općenito upravljanje podacima zauzimaju sve veći obujam medijskog i/ili blogerskog prostora. S jedne strane, radi se o popularnom izrazu koji se koristi neovisno od poznavanja njegovog značenja i stvaraju netočne stereotipe o podacima. U ovom članku, nalazimo pobijanje tih stereotipa.

Zašto je članak na listi: Podacima se danas predstavljaju mnoge stvari koje to nisu. Kako bi se izbjeglo pomodarstvo s korištenjem tog izraza, potrebno je naučiti što zaista očekivati od podataka i kako ih koristiti.

Koja su vaša nedavna otkrića? Gdje crpite inspiraciju i što biste podijelili s kolegama da pročitaju?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like