Nakon pauze, nastavljamo s izdvajanjem PR&Marketing članaka iz kojih se zaista može ponešto i naučiti.

Pay to Speak at Your Social Media Conference? Are You Drunk?

Originalno objavljeno na Spin Sucksu kojeg i inače toplo preporučam za redovno praćenje, članak je osvrt na praksu na stručnim konferencijama na kojima se predavačima naplaćuje dijeljenje vlastitog znanja uz izgovor kako se time promoviraju.

Zašto je članak na listi: U svim branšama, ali posebno umjetničkim i komunikacijskim postoji podcjenjivanje rada. Povremeno je dobro podsjetiti se da ne postoji razlog da isto prihvaćamo.

If fewer than 1 in 3 Americans trust the media, why do PR pros obsess about getting into it?

Iako bazirano na podacima za američko tržište, Katie Paine (popularno kraljica PR mjerenja) postavlja ispravno pitanje o smislenosti ulaganja u dolazak u medije kojima javnost jednostavno više ne vjeruje.

Zašto je članak na listi: Uz razvoj medija i alternativnih medija, posao PR-a se nužno mijenja. Iako nikad nije bio samo odnos s medijima, sve je manje mjesta za usredotočenost samo na taj dio posla. I to je dobro, jer impresije nikad nisu trebale biti relevantna metrika.

The power of internal communication: top 3 types of internal comms that affect employee engagement

Interne komunikacije spadaju u područje kojim se još uvijek organizirano bave najčešće samo izrazito velike tvrtke. Čak i u tim slučajevima, sami procesi su nedovršeni i te nemaju jasno definirane ciljeve već se baziraju na oglasnu ploču kroz više komunikacijskih kanala. Matthew Morgan, Vodafonov stručnjak za internu komunikaciju iznosi razloge zašto to ne bi trebalo biti tako.

Zašto je članak na listi: Interna komunikacija može biti ključan faktor za razvoj i uspjeh tvrtke. Vrijeme je da ju se prestane zanemarivati.

Why Iceland has replaced celebrities with micro-influencers

Na tragu prethodnog članka, s marketinške strane Nikki Gilliland iz eConsultancya pokazuje rast mikro-influencera u Islandu. Tamo je popularan lanac trgovina smrznute hrane prepustio svoje oglašavanje youtube mamama. I uspio.

Zašto je članak na listi: S rastom nepovjerenja prema medijima, nužni su novi kanali za prenošenje poruke brenda. Mikro-influenseri sa svojim malim, ali izrazito vjernim krugovima pratitelja se pokazuju kao sve popularniji, ali i uspješniji medij.

Reputation Management in the Era of @realDonaldTrump: #NowWhat

PR stručnjaci u Americi prvi put u povijesti proživljavaju vrlo specifičan strah. Strah od predsjedničkog spominjanja njihovog brenda. Kako je Trump već dokazano sklon spominjanju raznih tvrtki u raznim kontekstima na Twitteru, Erica Noble iz Edelmana objašnjava bitnost pripremljenosti na predsjedničke twittove. Koliko god to neočekivano zvučalo.

Zašto je članak na listi: Iako je strah od predsjedničkih napada na komercijalne brendove uglavnom rezerviran samo za američku PR industriju, pripremljena krizna komunikacija ne bi smjela biti.

A za malo štiva na domaćem jeziku, zadnji tjedan smo objavili:

3 manje poznata načina na koji PR vraća uložen novac

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like