Nastavljamo s knjižnim klubom i ovaj tjedan smo odabrali članke s Linkedina, Institute of PR, Arik Hansona, PR Daily-a i Bulldog Reportera.

The Biggest Marketing Mistakes Startups Make

Startupi uz sav tehnički i ekonomski potkovan žargon u praksi jednostavno ne uspijevaju ispravno postaviti marketinške ciljeve i strategije. Pogledom na pogreške možete doći do ispravnih praksi koje se mogu primjenjivati ne samo u startupima nego i u drugim poslovanjima.

Zašto je članak na listi:  Svaki marketinški savjet koji uključuje i integraciju PESO modela od nas dobiva veliki lajk.

A Modest Proposal: You Do Not Have to Tell the Truth (?)

Jedna od osnovnih postavki kvalitetnog PR-a je nikada ne lagati. Jednostavno je, razotkrivena laž postaje skandal, a priznavanje pogreške otvara mogućnost ispravka. Ipak, je li to zaista nužno tako u svijetu komunikatora ostaje otvoreno pitanje o kojemu je većini neugodno govoriti.

Zašto je članak na listi: PR posao nije uvijek etički besprijekorno čist. Toga smo svi svjesni, ali pitanje je rade li svi na tome da ga se očisti. Odgovornost je na svim PR stručnjacima, i ovaj članak nas na to podsjeća.

6 ways to better prepare for a fake news attack

Lažne vijesti su nakon predsjedničkih izbora u Americi pod snažnim pritiskom javnosti. Ukoliko imaju snažan odraz na političke ishode, neupitno je kako ostavljaju trag i na komercijalnim djelatnostima.

Zašto je članak na listi: Komunikacijski trendovi i opasnosti ostavljaju snažan utjecaj na poslovne strategije. Bitno se na vrijeme upoznati sa njima i pripremiti kontramjeru.

PR career rule No. 1: Thou shalt not do internal communications

Suprotno naslovu, ovdje se ne govori protiv internih komunikacija. Eksterne i interne komunikacije mogu biti objedinjene, pod uvjetom da se ni jedne ne zanemaruje i da su i za jedne i za druge jasni ciljevi.

Zašto je članak na listi: Eksterne komunikacije često izgledaju zanimljivije od internih jer se preciznije mjere njihovi rezultati. Autor članka pokazuje kako to nije iz razloga što se interne komunikacije ne mogu mjeriti već se jednostavno potrebno upoznati s ispravnim metrikama.

Millennial PR Twist: Study Reveals Social Media Is Not a Major Influence on Gen Y’s Fashion Purchases

Millenialsi su sve češća ciljana skupina raznim brandovima, i oglašavanje se često temelji na stereotipima “Što mladi vole”. Sa strane millenialsa, čini se da imamo ipak bitno drugačiju percepciju ukusa od one stereotipne.

Zašto je članak na listi: Iako se prikaz svakog istraživanja treba uzeti sa dozom skepse ako nisu priloženi detalji reprezentativnog uzorka i korištene metode, potrebno je povremeno se sjetiti da čak i čvrste pretpostavke mogu biti krive.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like