Među brojnim zadatcima Europskog parlamenta – Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj je i izvještavanje europskih parlamentaraca o najnovijim događanjima u Hrvatskoj.

Svakog jutra, članovi Ureda šalju svim predstavnicima Hrvatske newsletter koji sadrži najnovije vijesti i viralne sadržaje koji su potencijalno važni za građane Republike Hrvatske.

Prije nego što su počeli koristiti Mediatoolkit, zaposlenici Ureda za informacije vijesti su prikupljali ručno, što im je oduzimalo veliku količinu vremena i resursa.

Mediatoolkit se nametnuo kao rješenje koje će im automatizirati proces, a istovremeno zadržati kvalitetu prikupljanja sadržaja.

Mediatoolkit prati vijesti sa svih važnih web stranica u Hrvatskoj i regiji, ali i s društvenih mreža. Omogućava i analizu sadržaja po stopi viralnosti i dosegu, pa se korištenjem Mediatoolkita lako može vidjeti koje su vijesti zauzele najveću pozornost u očima medija i javnosti.

U Uredu za informiranje svakodnevno dobivaju više od 2000 relevantnih objava na dan, od kojih njih 15% dolazi s društvenih mreža.

screenshot

Zaposlenici filtriraju vijesti i odaberu one od najvećeg interesa za EU parlamentarce kako bi poslali dnevni izvještaj.

“Koristeći ključne riječi u našoj potrazi za sadržajem koji ostvaruje maksimalni online engagement, dobivamo točne i detaljne izvještaje koji pomažu našim parlamentarcima da ostanu u toku sa svim važnim vijestima na domaćem internetu. Kada bismo ručno pretraživali internet, trebalo bi nam po 10 minuta da pročitamo i odlučimo je li neka objava na društvenim mrežama ili web stranicama važna. Trebao bi nam dodatni zaposlenik koji bi samo tražio viralni sadržaj. Korištenje Mediatoolkita nam je značajno smanjilo vrijeme koje trošimo na praćenje medija i web stranica i omogućilo da se posvetimo drugim PR obavezama tijekom dana.”

Andrea Čović Vidović
Odnosi s javnošću

Comments to: Europski parlament – Ured za informiranje u RH preko Mediatoolkita otkriva top vijesti

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.