Među brojnim zadatcima Europskog parlamenta – Ureda za informiranje u Republici Hrvatskoj je i izvještavanje europskih parlamentaraca o najnovijim događanjima u Hrvatskoj.

Svakog jutra, članovi Ureda šalju svim predstavnicima Hrvatske newsletter koji sadrži najnovije vijesti i viralne sadržaje koji su potencijalno važni za građane Republike Hrvatske.

Prije nego što su počeli koristiti Mediatoolkit, zaposlenici Ureda za informacije vijesti su prikupljali ručno, što im je oduzimalo veliku količinu vremena i resursa.

Mediatoolkit se nametnuo kao rješenje koje će im automatizirati proces, a istovremeno zadržati kvalitetu prikupljanja sadržaja.

Mediatoolkit prati vijesti sa svih važnih web stranica u Hrvatskoj i regiji, ali i s društvenih mreža. Omogućava i analizu sadržaja po stopi viralnosti i dosegu, pa se korištenjem Mediatoolkita lako može vidjeti koje su vijesti zauzele najveću pozornost u očima medija i javnosti.

U Uredu za informiranje svakodnevno dobivaju više od 2000 relevantnih objava na dan, od kojih njih 15% dolazi s društvenih mreža.

screenshot

Zaposlenici filtriraju vijesti i odaberu one od najvećeg interesa za EU parlamentarce kako bi poslali dnevni izvještaj.

“Koristeći ključne riječi u našoj potrazi za sadržajem koji ostvaruje maksimalni online engagement, dobivamo točne i detaljne izvještaje koji pomažu našim parlamentarcima da ostanu u toku sa svim važnim vijestima na domaćem internetu. Kada bismo ručno pretraživali internet, trebalo bi nam po 10 minuta da pročitamo i odlučimo je li neka objava na društvenim mrežama ili web stranicama važna. Trebao bi nam dodatni zaposlenik koji bi samo tražio viralni sadržaj. Korištenje Mediatoolkita nam je značajno smanjilo vrijeme koje trošimo na praćenje medija i web stranica i omogućilo da se posvetimo drugim PR obavezama tijekom dana.”

Andrea Čović Vidović
Odnosi s javnošću

 

Prijavi se na naš newsletter!Your email

Name and surname

We care about your privacy. Let us know if you'd like more informative from us. No spam, we promise.
I want to subscribe to Mediatoolkit's PR industry newsletter.
 

Ivana Tafra on LinkedinIvana Tafra on Twitter
Ivana Tafra
Customer Succes Manager at Mediatoolkit
Ivana is our Customer Success Manager, but she prefers the title of the I Do Everything Around Here for Everyone Manager. She takes care of our customers' needs and also serves as the link between their needs and product development.