Prije 10-ak dana, otvorili smo naš prvi oglas za posao pod nazivom Technical Support Engineer. Vjerojatno nismo prvi koji traže takav profil osobe, ali do sada se na našem tržištu nismo susretali s tim nazivom pozicije. Svakako se spominje dovoljno rijetko da smo upite o dodatnim pojašnjenjima pozicije zaprimili ranije nego same prijave za posao. Znamo da ispitivači nisu jedine osobe u dvojbi, zbog čega smo odlučili razjasniti što će naš/a buduć/a Technical Support Engineer/ka raditi.

Za početak, moramo razjasniti da će se raditi o prvoj osobi u Mediatoolkitu koja će nositi tu titulu. Operativne zadatke TSE-a trenutno dijelimo ja kao Product Manager te iskusni voditelji prodaje i Customer Successa. Ti zadaci uključuju prepoznavanje i klasificiranje bugova i edukaciju tima o zaobilaznim rješenjima. To osim što znači da će proces uvođenja uključivati učenje od više osoba iz raznih odjela, također znači da će prva osoba zaposlena kao TSE imati jako puno prostora za samostalni razvoj procesa u odjelu kojeg zasniva. Za posao već sada možemo garantirati da će biti izrazito zahtjevan, ali i imati jasnu svrhu. Jedno od očekivanja je kako ćemo zbog tvojih utrošenih 40 sati posla tjedno uštediti barem duplo, a s vremenom i tri puta više vremena ostatka tima. To ne znači da ćeš raditi tri puta više, ali znači da ćeš se u svom poslu specijalizirati daleko više od svih ostalih uključenih proces.

Time dolazimo do tvoje prve karakteristike zbog koje se želiš prijaviti za posao TSE-a.

Sklon/a si učenju i dijeljenju znanja.

Svi naši zaposlenici, od prodaje, proizvoda i marketinga do HR-a i financija po dobivanju posla (a neki i ranije) se registriraju u Mediatoolkit. Nakon toga slijedi edukacija o tome čemu alat služi i kako ga koristiti. Ako bismo znanje o Mediatoolkitu razvrstavali po obrazovnoj hijerarhiji, ti ćeš brzim postupkom morati steći Mediatoolkit doktorat. I vrlo brzo ga objašnjavati svim svojim kolegama. Naučit ćeš svaki pojedinačni feature, saznati zašto je napravljen na način na koji je, istražiti potencijalne alternative i objasniti zašto je naš način bolji te za svako pitanje kako nešto napraviti imati spremna tri direktna i pet zaobilaznih puteva za dolazak do rješenja. Ukratko, bit ćeš jednako go-to person za tehnički potkovane i za laike, kojima ćeš prilagođavati komunikaciju i objašnjavati zašto radimo na način na koji radimo. Kako bismo si olakšali posao, u suradnji s drugim timovima kreiramo i razno razne vodiče kroz alat. Oni će ti na početku biti najbolji prijatelji jer ćeš kroz njih najviše naučiti o tome što kako radi, a s vremenom ćeš i iz glave odgovarati “odgovor ti je na 54. stranici guidea.” Ovom naknadnom se ne veselimo, ali kako ćeš raditi i na updateu svih guideova, povremeno ćemo ti progledati kroz prste.

Tehnički si potkovan/a

Za odgovaranje na kompleksna pitanja potrebno je tehničko predznanje za koje očekujemo da si stekao/la ranije u svom životu. Nije nužno formalno tehničko obrazovanje, ali očekujemo da ćeš znati pročitati API dokumentaciju, jasno baratati pojmovima kao što su webhooks, rss feed ili data latency te kad je potrebno, prevoditi ih tehnički manje educiranim kolegama. Nerijetko ćeš čuti rečenicu “ajd mi sad to prevedi na ljudski” i jedno od očekivanja nam je da to odradiš dovoljno uspješno da ti se s vremenom određena pitanja prestanu ponavljati.  Da, kad smo kod ponavljanja…

Uspješno komuniciraš

Ovo ne mogu dovoljno naglasiti. Svi imamo svoje dobre i loše dane, ali jako puno posla TSE-a se odnosi na komunikaciju. Neovisno od toga radi li se o prevođenju tehničkog jezika u prodajni, updateanju guidea, detaljnom opisivanju work-around rješenja ili klasificiranju i filtriranju bugova, komunicirat ćeš većinu svog vremena i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Ta će se komunikacija odvijati uživo, telefonski i pisanim putem, zbog čega je nužno da si uspješan/na u prenošenju poruke i možeš ju prenositi preko više medija.

Ostatak naših zahtjeva je u samom oglasu, ali ako ti i dalje neka pitanja ostaju neodgovorena, slobodno se javi Pašku na pasko.pajdek@mediatoolkit.com

On je Head of Product i najbolje će ti znati odgovoriti na tvoje pitanje.

Nadam se da se vidimo!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like