Mogu li vijesti biti više od same informacije koja kaže tko, što, gdje i zašto u nekom kontekstu? Ima li načina da putem medija bude zamišljena vizija o akcijama i potezima koje ćemo povući na temelju velike količine dostupnih medijskih informacija? Odgovore na ova i brojna druga pitanja vezana uz media monitoring saznajte prijavom na besplatni webinar

U davnim vremenima 19. i većem dijelu 20. stoljeća kada su masovni mediji bili ograničeni prvenstveno na tisak, prve press clipping agencije su rezale novinske članke i dostavljale svojim klijentima. Prvi klijenti navedenih agencija su bili tadašnji celebrities kojima su omogućili da kupe recenzije svojih nastupa umjesto da kupuju razna izdanja novina. Današnje vrijeme online medija karakterizira nejasnu granicu između proizvođača vijesti i korisnika medija.
Korisnici Interneta danas se izjašnjavaju o svojim stavovima i šire vijesti i izjave na YouTube-u, Twitter-u i ostalim društvenim mrežama koje se, ako postoji interes za time, počinju vrlo brzo širiti pa se često dogodi da “pravi” mediji to prenesu.

Izazovi praćenja suvremenih medija

Obzirom da svi mogu konzumirati medijski sadržaj, ali i proizvesti sadržaj, javljaju se brojni izazovi s kojima se suočavaju organizacije i tvrtke u praćenju medijskog sadržaja. Svaka organizacija ima svoje izazove i probleme, ali u pravilu glavni izazovi za praćenje medija su više manje svima isti:

• relevantnost
• vrijeme reagiranja
• kontrola
• valorizacija izvora
• evaluacija vijesti

Poduzmi akcije kako bi iskoristio prilike.
Poduzmi akcije kako bi iskoristio prilike.

Koristi koje pruža media monitoring

Ako organizacija na adekvatan način riješi svoje probleme s globalnim medijskim praćenjem i nadiđe svoje izazove, otvara prilike da se unaprijedi interno i dakako da bolje komunicira s javnošću. Time stječe prednost jer ima mogućnost da:

• bude ispred konkurencije

• dobije iskrenu povratnu informaciju javnosti

• upozna se s najboljim praksama u globalnom kontekstu

• educira o svemu što im je bitno

• konstantno istražuje i razvija se

• akvizira

• vidi širu sliku

Poduzmi akcije kako bi iskoristio prilike

U Mediatoolkitu susreo sam se s klijentima koji su htjeli poduzeti akcije na temelju medijskog monitoringa. Jedan klijent iz grafičke industrije je htio investirati u novu tehnologiju, ali nije imao sve informacije koje su mu trebale da krene u razvoj novog biznisa. Drugom klijentu, problem je bio odabir brand ambasadora na stranom tržištu, a nije mogao na adekvatan način provjeriti koji od njegovih kandidata bi bio pravi izbor. Treći klijent htio je uz pomoć praćenja online medija povećati prodajne rezultate i proširiti se na nova tržišta kojima ranije mogao pristupiti. Klijent iz hotelske industrije je htio vidjeti gdje se spominje njegova konkurencija, kako bi i on pristupio istim lokacijama u svrhu spominjanja njegovog hotela. Klijentu koji se bavi PR-om riješili smo problem real-time praćenja medijskih “požara” kako bi mogao na vrijeme reagirati.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like