Prošlo je 11 dana od kad smo pokrenuli PR radionicu – besplatan Mediatoolkit račun za praćenje PR novosti iz svijeta. I dok se bližimo stotom sudioniku, evo par brojki što su do sad prijavljeni u svega 11 dana mogli vidjeti.

Blogovi

Na 12 stručnih blogova koje smo stavili na praćenje (zahvaljujući prijedlozima sudionika, to su dva više nego prvi dan), objavljena su ukupno 203 članka.

Među tim člancima, najveći doseg ima članak “The 8 Lucy Kellaway rules for claptrap and the fundamental theorem of corporate bullshit” s portala Without bullshit.

Najveću viralnost je pak postigao PR Daily s člankom 5 ways to market your personal brand.

Hashtagovi

Osim blogova, prate se i neki popularni PR hashtagovi. Zabavno je uspoređivati #PRadvice i #PR fail. Začudo, internet baš i nije prepun pozitivnosti, tako da se #PRfail koristi čak 116 puta, a #PRadvice svega 74. Posebno je zanimljivo kako je uz #Publicrelations #PRadvice jedini od hashtaga koji pratimo koji se više spominje na Instagramu nego Twitteru. Razlog? Uz poslovne savjete, koriste se i za savjete o poslovnom oblačenju.

chart (6)

 

 

Prijavi se na naš newsletter!Your email

Name and surname

We care about your privacy. Let us know if you'd like more informative from us. No spam, we promise.
I want to subscribe to Mediatoolkit's PR industry newsletter.
Matija Martek on LinkedinMatija Martek on Twitter
Matija Martek
PR & Marketing Assistant at Mediatoolkit
Dio Mediatoolkitovog PR&Marketing tima. Većinu vremena se bavi pitanjem implementacije novih tehnologija u PR i marketing te mjerenjem PR-a.