Rad u Marketingu SaaS proizvoda podrazumijeva konstantno izlaženje iz zone komfora i privikavanje na nove aktivnosti na raznim razinama senioriteta. To, na primjer, može biti ulazak u nove forme, poput snimanja videa ili pak zahtijevanje strateškog i analitičkog razmišljanja već na niskim razinama senioriteta. 

Naime, posao marketingaša u SaaS-u nije isti iz mjeseca u mjesec, a kamoli iz godine u godinu. Za razliku od korporacija gdje su mogućnosti za istraživanje i promjene nešto manje zbog postojećih procesa, kod nas je situacija mnogo dinamičnija, agilnija i sklonija promjenama.

Što radimo?

Mediatoolkitov marketinški tim od sedam članova dijeli se na advertising te content & PR. Bavimo se potencijalima. Privlačimo potencijalne klijente i potencijalne zaposlenike te pokazujemo puni potencijal našeg proizvoda.

To radimo kroz rad na našem sadržaju, oglašavanju i poboljšavanjem konverzije kroz pojedine dijelove marketinškog funnela odašiljanjem poruka kroz razne kanale.

S obzirom da se čvrsto držimo one “jack of all trades is a master of none” težimo tome da svi članovi našeg tima budu visoko specijalizirani. To znači da, primjerice, naš advertiser ne treba biti vješt i u pisanju copyja ili izradi vizuala jer imamo druge članove tima koji su upravo za to specijalizirani. 

Jedinstvenost marketing tima je to što stvarno omogućavamo svakome da preuzme odgovornost nad bilo kojom aktivnosti koju želi raditi.

Ako si tip marketera koji se osjeća sputano jer zbog pretjerane administracije ili prevelikog broja ljudi u procesu ne možeš realizirati svoje ideje, Mediatoolkit je idealno mjesto gdje ih možeš ostvariti.

Glavna aktivnost Mediatoolkit marketingaša je testiranje novih poruka na raznim kanalima. To je i jedna od prednosti rada u ovom poslu – sve se da istestirati. Mana je, pak,  što se samo 10% ideja na kraju pokaže funkcionalnima. Za ovaj je dio posla potreban “možemo” mindset koji se više orijentira na pitanje kako nešto napraviti, a ne zašto to ne napraviti. 

Težimo mjerenju ishoda svih naših aktivnosti. Nismo idealisti, jasno nam je da pojedine aktivnosti poput rada na sadržaju najčešće ostvaruju vidljive rezultate tek kroz pola godine i više. Ipak, držimo se toga da za sve aktivnosti jasno komuniciramo što s njima želimo postići, u kojem vremenskom periodu i obvezujemo se na postizanje rezultata. To znači da često kreativne sesije osmišljanja novih oglasa, kreiranja sadržaja i općenito brainstorminga zamjenjujemo ispunjavanjem tablica s brojevima prikupljenih leadova, njihovom daljnjom konverzijom kroz funnel, cijenama pojedinih kanala, itd.

S obzirom na to da smo digitalni proizvod, više smo fokusirani na online komunikaciju pa do leadova dolazimo preko plaćenih oglasa ili organskih kanala (PR, SEO, društvene mreže i slično). Osim toga, s vremena na vrijeme surađujemo i sa specijaliziranim časopisima. 

O timu…

Mali smo tim, ali to nadoknađujemo glasnoćom. Iz marketinškog se ureda uvijek može čuti puno zezancije, smijeha, ali i ozbiljnih rasprava o tome piše li se pravilno “pozdrav, ekipa” ili “pozdrav ekipa,”. Mislim da dan danas nismo došli do konsenzusa… 

Budući da smo pet-friendly office, u uredu nam se ponekad pridruže i Biserka i Tara, što nam je uvijek posebno drag dan u tjednu.

Biba (lijevo) pozorno sluša o čemu pričamo na tjednom sastanku, a Tara (desno) pažljivo prati raspravu na terasi.


Ono na što smo itekako ponosni je odlična timska suradnja i atmosfera. Nemamo strah niti pritisak zbog eventualnih grešaka jer su one sastavni dio posla te nas uvijek usmjere na nešto bolje i učinkovitije. Taj je sentiment najbolje opisati riječima kolege kojeg nećemo imenovati: “Nismo doktori, ne spašavamo živote”.

Da ne spašavamo živote potvrđuje i činjenica da su sve biljke koje smo imali u uredu (i koje smo pokušavali održavati na životu) bile spremne za otpad, dok se nekim čudom nisu magično oporavile tijekom lockdowna kada nismo radili iz ureda.

S obzirom na to da nam sportske aktivnosti generalno nisu jača strana, u naše timske teambuildinge ponekad ubacimo nešto što zahtjeva barem fizičkog napora kao npr. Laser tag. Pogodite koja je tema bila aktualna dan nakon teambuildinga? 

Bolovi u mišićima.

Marketing team building

Pridruži nam se!

Nadamo se da smo ti u ovim kratkim crtama uspjeli prenijeti duh i svakodnevicu Mediatoolkitovog marketing tima. Ako se pronalaziš u ovim primjerima, samostalna si osoba željna dinamičnosti i mogućnosti isprobavanja različitih tehnika i kanala, pošalji nam otvorenu molbu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like