Mnogi će se složiti da je danas se sve teže odlučiti koju ćemo banku ili pak osiguravajuće društvo odabrati – konkurencija je nemilosrdna i svaki klijent je bitan. Kako biti bolji od svoje konkurencije i istaknuti se? Kako znati što korisnici žele i kako im to ponuditi? Kako ostati ukorak s najnovijim trendovima i tehnologijama i pratiti tržište koje se neprestano mijenja i evoluira? To su samo neki od problema i pitanja koja muče banke i osiguravajuća društva, ali vjerojatno ne nalaze riješenje jer rijetko tko zna odgovore na ova naoko tako jednostavna pitanja. Za to treba ući u dubinu i proučiti sve aspekte na najefikasniji mogući način. Koristeći media monitoring alat mi smo uspjeli odgovoriti na ova pitanja i napraviti detaljni presjek financijskog sektora.

Važan faktor u svemu ovome je i mišljenje klijenata i što oni mogu reći o svome iskustvu s određenom bankom ili osiguranjem – mnogi nisu svjesni da će ostali potencijalni korisnici na temelju njihovih komentara odlučiti koga izabrati. Iz tog razloga je uvijek potrebno znati što klijenti pišu o vašim uslugama. Zašto bi se itko odlučio za banku o kojoj postoji hrpa negativnih komentara na npr. kvalitetu usluge? Da bi se to izbjeglo potrebno je kontinuirano pratiti mišljenja klijenata i pravovremeno reagirati u slučaju loših komentara kako bi se potencijalna šteta vašem brendu svela na minimum.

Kvaliteta usluga, korisničko iskustvo i napredne internet aplikacije su najčešći kriteriji prema kojima će korisnici birati neku banku ili osiguravajuće društvo.

NU Depositphotos_12510706_original

Na ovom webinaru govoriti ćemo kako podaci iz online medija i društvenih mreža predstavljaju bogat i vrijedan izvor korisnih informacija većini kompanija. Isto se može reći za tvrtke i institucije koje posluju u financijskom sektoru. Osnovno medijsko praćenje bi uključivalo praćenje svog brenda, konkurencije i osluškivanje svojih potrošača na društvenim mrežama. S takvim praćenjem dobiva se uvid u poziciju vaše organizacije na tržištu u odnosu na konkurenciju i dakako osnovnu percepciju vaše javnosti prema vašem brendu.

Banka, osiguravajuće društvo ili primjerice broker kao pojedinac mogu dobiti odgovore na sljedeća pitanja:
Izražava li moj target potrebu za novom uslugom?
Kolika je razlika u percepciji između našeg viđenja nas samih i viđenja javnosti?
Koje su to nove tvrtke koje trebaju naše usluge?
Koji su to događaji i procesi koji mogu značajno utjecati na tržište?
Plovimo li “mirnim morem” ili se sprema “oluja”?
Kako ne ponoviti greške na prošloj “krizi” i kako mogu pravovremeno reagirati?

Objasniti ćemo kako iskoristiti potencijal javno dostupnih informacija i kako iskoristiti media monitoring alat kao podršku vašim “business intelligence” procesima.

Webinar će vam pružiti informacije s kojima ćete moći:
Na vrijeme uhvatiti potencijalno štetne informacije
Dobiti nove prodajne prilike
Razviti nove usluge i poboljšati postojeće
Dobiti bolji uvid u kretanja na vašem tržištu

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.

You May Also Like