U ponedjeljak, 13. travnja, počela je 5. sezona planetarno popularne serije Igra prijestolja. Već užarenu atmosferu koja vlada među fanovima dodatno je zagrijala i vijest da su procurile prve četiri epizode nove sezone. Bez obzira na to jeste li već stigli pogledati nove epizode ili ne, mi vam donosimo pregled spominjanja ove teme na Internetu i društvenim medijima!

Još je neizvjesno tko će zauzeti Željezno prijestolje, ali mi znamo tko vlada Internetom

U ovoj analizi osvrnut ćemo se na spominjanje ključnih riječi Igra prijestolja na webu i društvenim medijima u razdoblju uoči i nakon premijere 5. sezone. Zanimljiva činjenica je da je najveći broj spominjanja ovih ključnih riječi bio 9. travnja, kada je HBO Adria na svojim Facebook stranicama objavila video u kojem filmska ekipa serije govori o snimanju 5. sezone u Hrvatskoj, u odnosu na neočekivani manji broj spominjanja u vrijeme premijere.

Ova objava je odmah postala viralna i do sada je zabilježila više od 480 000 pregleda i 5 900 dijeljenja na Facebooku. Također, službeni hashtag #gotseason5 više se spominjao 12. travnja, kada se pojavila vijest da su na Torrentu procurile prve četiri epizode, nego što se očekivalo, dan poslije u doba premijere. Ne čudi da se najviralnija vijest iz promatranog razdoblja – ona s Jutarnji.hr, pojavila upravo na taj dan.

chart

Daenerys Targaryen vlada webom, a Jon Snow Twitterom

Ključna riječ Daenerys najviše se spominjala na webu (48%), dok je broj spominjanja na Facebooku i Twitteru bio podjednak (25%), a Jon Snow najčešće je spominjan od strane Twitteraša (57%). Zanimljive su ključne riječi Dubrovnik i HBO Adria koje su također ostvarile zapažen broj spominjanja.

Dubrovnik se u kontekstu ključnih riječi Igra prijestolja spomenuo čak 1100 puta, od čega najviše na webu (60%) i to na sami dan premijere 13. travnja, dok je HBO Adria spomenut ukupno 891 puta, a najviše na Facebooku (86%), upravo zbog dijeljnja viralnog videa.


Saznajte odmah kada ste spomenuti bilo gdje na internetu!

Mediatoolkit je media monitoring alat za praćenje relevantnih spominjanja ključnih riječi na webu i društvenim medijima u stvarnom vremenu.
Registrirajte se BESPLATNO
Comments to: Neizvjesno je tko će zauzeti Željezno prijestolje, ali mi znamo tko vlada Internetom

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.