Poletje je čas kislih kumaric, pravijo. Poleg šolskih so na sporedu še parlamentarne in sodne počitnice, zato so tudi mediji primorani, da se posvetijo lahkotnejšim temam. Ko pomislimo na poletje, je asociacija marsikaterih sladoled. Zanimalo nas je, kaj se je o tej sladki razvadi pisalo na spletnih straneh, forumih, blogih in družabnih omrežjih.

Kaj lahko s spremljanjem spletnih vsebin pridobijo znamke?

  • Spremljanje industrije lahko pomaga znamkam pri spremljanju trendov, ki so aktualni na nekem družabnem omrežju: preverijo lahko, kaj je priljubljena vsebina, ki angažira njihovo ciljno skupino, ter kateri vplivneži so pri tem najbolj prepričljivi.

 

  • Mnenja ciljne skupine, ki so bila še pred časom izključno domena fokusnih skupin, lahko skrbniki znamk sedaj hitreje in »v živo« spremljajo s pomočjo media monitoringa. Uporabniki družabnih omrežij svoja mnenja in izkušnje o znamkah podelijo z drugimi, ko to želijo, njihov »neposredni prenos« pa je zaradi svoje ugodnosti sedaj dostopen tudi manjšim podjetjem.

 

  • Seveda ne smemo pozabiti tudi na možnost spremljanja konkurence, ki z media monitoring oz. orodji social listeninga ni bila še nikoli tako preprosta.

 

Potrošniki so bolj zvesti tistim znamkam, ki so odprte za komunikacijo, njihove predloge ter razumejo njihove potrebe. Slednje v primeru sladoledne industrije predstavljata tudi skrb za zdrav način prehranjevanja in naklonjenost do domačih izdelkov s kakovostnimi sestavinami.

Pod drobnogled smo vzeli spletno komunikacijo na slovenskem spletu med 26. junijem in 17. julijem in preverili, kaj so na spletu pisali spletni mediji, blogerji, uporabniki forumov ter družabnih omrežij, kjer smo se osredotočili zlasti na Twitter in Instagram.

Za prenos analize o sladoledu spodaj vpišite svoj e-naslov. 

Do you like Brigita Žvikart's articles? Follow on social!
Comments to: Slovenski uporabniki spleta & sladoled

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.