V Mediatoolkitu je veliko lastnosti, ki našim uporabnikom pomagajo pri vpogledu v podatke, kot so pregled nad viri in dosegom, kvantitativna analiza in analiza sentimenta. Sedaj imamo tudi značke, preprost način razvrščanja omemb po tematikah.

Zgodbe, ki jih o vašem podjetju pišejo spletni mediji, so napisane iz različnih zornih kotov. En članek lahko govori o poslovnih odločitvah, drugi o izdelku podjetja, tretji se lahko nanaša na krizo ali oceno izdelka. Vse te vsebine vsebujejo ime vaše organizacije ali znamko, toda njihova tema je različna.

Vsaki izmed teh omemb lahko sedaj določite značko za vsako tematiko, poročila pa vam bodo potem prikazala, kolikokrat je bila določena tematika omenjena na spletu.

Za vsako izmed omemb lahko uporabite tudi neomejeno število značk. To je uporabno takrat, ko se v sklopu ene omembe pojavljajo različne tematike. Na primer, lastnik vašega podjetja lahko v intervjuju govori o treh različnih izdelkih, o morebitnem prevzemu in nedavni marketinški kampanji.

Predstavljajte si: če bi bile vaše omembe perilo, bi nam značke pomagale razvrstiti perilo po barvah.

Uporabljajte značke, če želite izvedeti:

  • koliko člankov o vašem podjetju omenja tudi vaše vodstvo;
  • koliko omemb je bila deležna vaša marketinška kampanja;
  • kolikokrat je omenjena vaša znamka v primerjavi z znamkami konkurence;
  • ali se ime vašega podjetja omenja sámo ali v družbi drugih podjetij;
  • kolikšno medijsko pokritost je dobil izdelek A v primerjavi z izdelkom B;
  • so omembe objavljene na prisluženih, lastnih ali plačanih medijih;
  • in še veliko drugih stvari.

Kako označimo omembe?

Da bi začeli uporabljati značke, kliknite na prazen prostor katere koli omembe. Na desni strani se bo prikazala pasica z dodatnimi možnostmi. Že takoj lahko začnete dodajati značke s klikom na možnost + Nova značka/tag. Če jih želite med seboj razvrstiti, kliknite na Uredite značke/tage. Odprlo se bo novo okno, kjer boste lahko določali kategorije (tematike) in posamezne značke k vsaki izmed njih.Priporočamo, da naj bodo kategorije kar se da splošne. Na primer, če spremljate svojo podjetje, lahko omembe razvrstite v kategorije, kot so vodstvo (za vse omembe o podjetju, ki govorijo o vodstvu), marketinške aktivnosti (za vaše kampanje), odnose z javnostmi ali odzive uporabnikov. Ko ste določili kategorije, kliknite na njihovo ime in dodajte novo značko. Značke naj bodo bolj natančne. Na primer, če imate kategorijo Marketing, so značke lahko “lansiranje izdelka”, “dogodek” ali »ime kampanje«.  Če je vaša kategorija PR, so značke lahko CSR, PR o izdelku, kriza, poslovna najava in podobno.Kje lahko najdete podatke o značkah?

Ko ste označili vse relevantne omembe, pojdite k poročilom (2. ikona v zgornjem desnem kotu) in kliknite na zavihek Teme & značke. Tam boste videli grafični prikaz razvrščenih omemb po temah. Notranji krog predstavlja kategorije, medtem ko predstavlja zunanji del značke v okviru kategorij.

Koliko značk za vsako omembo lahko uporabite?

Za vsako omembo lahko uporabite neomejeno število značk. Kljub temu pa vam priporočamo, da uporabljate določeno število, da bo spremljanje tematik za vas bolj pregledno.

Če bi želeli o značkah vedeti še karkoli drugega, nam to sporočite med komentarji. Za ostale lastnosti media monitoringa, ki vam bodo pomagale pri upravljanju vaše znamke, preberite ostale zapise na našem blogu 

Comments to: NOVO: Uporaba značk za razvrščanje omemb po tematikah

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Attach images - Only PNG, JPG, JPEG and GIF are supported.